Qui som?

dimarts, 22 de maig del 2012

S'han obert les portes del CEL


El Centre d’Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts es presenta i lliura el Capbreu de la Baronia de Cervelló a l’Ajuntament.




Una emotiva cerimònia va presentar divendres el Centre d’Estudis Locals de Sant Vicenç dels Horts (CEL). Gairebé un centenar de persones, entre membres, amics i interessats, es van aplegar als jardins de Can Comamala. Un lloc idoni per a representar la voluntat del centre ja que l’edifici, que data del 1918, té un gran valor històric en sí mateix i precisament va ser salvat de la destrucció per reivindicació popular.


Camil Rull, president del ja desaparegut Centre d’Estudis i Recerques -tasca que hereta ara el CEL-, va realitzar el lliurament del Capbreu de la Baronia de Cervelló. Un document del segle XVII que conté les dades de renda que els habitants de la zona declaraven al baró. Un llibre de gran valor històric que en el seu moment va ser comprat per 90.000 pessetes gràcies a la recaptació de diners entre els socis que formaven en aquell moment l’antic centre.


L’Imma Prat, regidora de cultura, va rebre de bon grat el Capbreu que va ser signat simbòlicament davant del públic. Prat va recalcar que “l’Arxiu Municipal és un tresor” i que “sense les iniciatives del poble tindríem una ciutat sense esperit”. 

Esther Hachuel, representant del Centre d’Estudis Comarcal va ressaltar la importància dels centres d’estudi, “un patrimoni profundament català”. També va lloar el fet que els membres que formen el CEL de Sant Vicenç  tenen edats molts dispars i complementàries que són garantía de continuïtat.




D’altra banda, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig,  va donar les seves felicitacions per la iniciativa i va desitjar llarga vida al CEL i a la resta de centres locals perquè “sense ells seríem un país culturalment molt pobre”.

Al vespre els assistents van poder degustar els pastissos fets pels alumnes del programa de transició al treball (PTT) conjuntament amb la guia d’Eugeni Muñoz. No tan sols això, el mestre pastisser va realitzar un pastís al·legòric amb la forma del punt de llibre que es va repartir a l’acte com a obsequi.

La presidenta del CEL, Maite Aymerich, amb el suport dels altres membres de la mesa, va convidar a tots aquells interessats a formar part del projecte i es que ara “les portes del CEL de Sant Vicenç estan obertes”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada