Qui som?

dilluns, 28 de maig del 2018

El fet esportiu al municipi de Sant Vicenç dels Horts (1979-1991) per Marc Catalán

Avui volem presentar un Treball Final de Grau (TFG) de Marc Catalán Aragall presentat el 15 de Maig de 2018. Moltes gràcies per la teva feina, enhorabona! De mica en mica s'omple la pica i a Sant Vicenç dels Horts tenim molta historia i informació que volem compartir amb vosaltres. 


El fet esportiu al municipi de Sant Vicenç dels Horts(1979-1991)

Una anàlisi historiogràfic i oral de la situació esportiva municipal durant les tres primeres legislatures després del període del franquisme.

Amb la finalització del règim franquista i la redacció de la Constitució de l’any 1978on, entre altres, se cedia l’estat de benestar i promoció esportiva a cada municipi, va iniciar-se un procés de restabliment de la democràcia i les institucions públiques es varen retornar a les mans del poble que mitjançant els vots van poder triar els seus representats polítics.
Així doncs, aquest Treball de Final de Grau presentat a continuació, mostra la indagació respecte la situació esportiva municipal al poble de Sant Vicenç dels Horts, situat a la comarca del Baix Llobregat.
La forquilla de temps analitzada fa referència a les tres primeres legislatures democràtiques compreses entre el 1979 i el 1991.
El tipus de recerca triat està basat en la recollida de dades historiogràfiques i orals, mitjançant fonts escrites de l’època, documents i relats de persones que varen tindrecerta relació i per això he considerat d’interès poder conèixer el seu punt de vista.Mitjançant aquestes fonts, he realitzat una triangulació de les dades que ha desembocat en aquest conglomerat d’informació.
L’anàlisi esportiu està precedit d’una contextualització del context i previ al mateix,així com unes pinzellades de les formacions d’alcaldia que van lidiar en les diferentslegislatures, motiu clau per entendre alguns dels fets transcorreguts i que tenien unclar reflex en l’àmbit esportiu.
La part dedicada al fet esportiu té en compte els agents que van intervenir des de la seva posició, essent l’ajuntament, els clubs esportius, les associacions de veïns i elscentres educatius.
Cal avançar, que tots ells van tenir una incidència força elevada en la millora del’estat de benestar, ja fos mitjançant la creació de polítiques públiques oreivindicacions des d’un terreny social.




Podeu descarregar el TFG fent clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada